logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Апарати за обдишване получи като дарение МБАЛ „Света Петка“ – Видин

В МБАЛ „Света Петка“- Видин бяха доставени два апарата за обдишване, дарени със съдействието на Франк Шерер, областен управител на германската област Ортенау, съобщават от Областна администрация. Жестът е вследствие на дългогодишното партньорство и сътрудничество между Областна администрация Видин и Област Ортенау, което датира от 2011г.
Областният управител Момчил Станков предостави апаратурата на директора на МБАЛ „Света Петка“-Видин д-р Ивета Найденова, като изрази надежда, че дарението ще е от полза на лечебното заведение. Той изрази благодарност и удовлетворение от доброто дългогодишно сътрудничество между двете области и припомни, че в рамките на добрите взаимоотношения между двете институции е дарена и пожарна кола, която се използва в Чупрене, осъществена е квалификационна програма за обучение Ортенау-Видин, която е насочена към изпращане на ученици от област Видин в област Ортенау на стаж, осъществен е контакт с бизнеса в област Видин с цел партньорство и редица други позитиви.

Д-р Ивета Найденова благодари за дарението и обясни, че апаратурата ще послужи за пациенти с дихателна недостатъчност и ще може да се ползва за пациенти на всякаква възраст – от новородени до най-възрастни. „Единия апарат ще позиционираме в Пулмологията, а другия най-вероятно ще вкараме в ковид структурата“, уточни директорът на лечебното заведение и допълни, че благодарение на дарителите, отзовали се на призивите, болницата вече разполага с всякаква необходима техника за лечение на пациенти с COVID-19.

Снимка: Областна администрация

Сподели в социалните мрежи