logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Желаещите да се ваксинират срещу COVID-19 във Видинско са около 30%

Третият етап от кампанията по ваксиниране срещу COVID-19 се изпълнява в област Видин, съобщава Радио Видин. Той обхваща хората, ангажирани с административни услуги във всички общински и държавни институции, както и представители на медиите.

Около 30%, досега са желаещите да се ваксинират в кампанията в област Видин, казва директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Венцислав Владински. Той посочва, че от следващата седмица ще започне имунизацията и на хронично болните:

„Нашият министър ни заяви и от следващата седмица започваме четвъртата фаза – с възрастните, с хронични заболявания, но това не значи, че ние сме спрели да ваксинираме и хората, всичко си върви едновременно. Има доста хора, които заявяват, съответно ние не връщаме никого. Ваксина има, другата седмица пак ще има доставка, така че това не е проблем.“

Пунктове за ваксиниране са разкрити в Регионалната здравна инспекция, в болницата и в двата най-големи медицински центъра във Видин.

Единственият пункт извън областния център е в белоградчишката болница. Хората от останалите общини ще бъдат насочвани към тези пунктове, докато в кампанията се включат общопрактикуващите лекари, обясни д-р Владински.

Източник: Радио Видин

Сподели в социалните мрежи