logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

На множество сигнали са реагирали Видинските огнеборци през почивните дни

На 5 март, около 3.30 часа, екип на РСПБЗН-Видин е гасил пожар в лек автомобил в Буковец – собственост на местен жител, паркиран на ул.“Трета“ в селото. Огънят унищожил превозното средство – „Мерцедес“ с видинска регистрация. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Причината за пожара е в процес на установяване, а по случая в РУ-Видин е образувано досъдебно производство по чл.330 от Наказателния кодекс.  

На 5 март огнеборците реагирали и на 10 сигнала за пожари без материални щети. Екипите гасили запалени сухи треви и храсти в Дунавци и в землищата на Арчар, Видин, Градец, Иново, Салаш, Ново село и Дреновец.

На 6 март екипите реагирали на осем сигнала за пожари без материални щети. Огнеборците гасили запалени сухи треви и храсти в парк „Нора Пизанти“, в землищата на Видин, Боровица, Медовница и Брегово, и осъществили две дежурства на адреси в областния град след получени сигнали за запалени комини – в комплексите „Крум Бъчваров“ и „Гео Милев“.

На 7 март екипи на РСПБЗН-Видин гасили запалени сухи треви в Дунавци и в землището на Гъмзово, и осъществили дежурство в к-с „Химик“ след сигнал за запален комин. При трите пожара няма нанесени материални щети.

Сподели в социалните мрежи