logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Детските площадки и парковата мебел в Крайдунавския парк ще бъдет обновени

Направен е предварителен оглед на всички детски площадки в град Видин и е изготвен списък с необходимите ремонти, съобщава община Видин.  Това ще се случи поетапно, но в кратки срокове.

Целта е кътовете за игри да бъдат готови за малчуганите, когато времето се затопли. Строителната група към Общинското предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство“ вече започна изпълнение на набелязаните дейности. Работата стартира от най-посещаваните детски площадки, разположени в началото на Крайдунавския парк (в близост до Художествената галерия и до Телеграф капия). Част от съоръженията в тях се поправят, след което ще бъдат пребоядисани. Опасните се премахват, а някои елементи ще се подменят. Подобни мерки ще бъдат предприети и за останалите детски площадки във Видин.

През тази седмица едно от местата, където се концентрират усилията на строителната група е Крайдунавският парк, в района от Художествената галерия до Паметника на свободата. Там се преглежда състоянието на парковата мебел. Вече са подменени кошчетата за отпадъци по главната алея, в участъка до Телеграф капия. До няколко дни ще бъдат боядисани и арките, на които са поставени, като подмяната на кошчета ще продължи. Ремонтирани са и няколко пейки, счупени вследствие на вандалски прояви.

Община Видин за пореден път призовава да опазваме създаденото, за да радва всички ни и да прави по-приятна средата, в която живеем.

 

Сподели в социалните мрежи