logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Духовният празника на Видин – Димитровден ще бъде отбелязан с тържествена сесия, литургия и заря

На 26 октомври (вторник), от 9.00 ч., в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски“  ще започне тържествената Света литургия по повод духовния празник на град Видин – Димитровден, съобщават от Община Видин за БТА.

От 12.00 ч., в Общинския драматичен театър „Владимир Трандафилов“ е началото на тържественото заседание на Общински съвет – Видин, на което видинският кмет ще поднесе приветствие. По време на заседанието ще бъдат отличени със званието „Почетен гражданин на град Видин и общината“ трима души – проф. д-р Валентин Джонов – изтъкнат лекар, автор на десетки докторски и магистърски дисертации, преподавател по различни учебни програми по медицина, оказал незаменима помощ на Община Видин с дарителските си кампании; Мадлен Радуканова – олимпийска шампионка с националния отбор по художествена гимнастика от Токио’ 2020 и носителка на редица престижни отличия от национални, европейски и световни първенства; Венцислав Станев (посмъртно) – виден общественик, социално ангажиран с проблемите на образованието във Видин, дългогодишен директор на най-старото училище в града – „Цар Симеон Велики“.

Тържествената сесия ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки, разписани в заповедта на министъра на здравеопазването от 19.10.2021 г.  Допускането в залата ще бъде срещу представяне на зелен сертификат, като на място ще има възможност желаещите да си направят безплатно бърз антигенен тест.

В 21.00 ч. ще има празнична заря.

Източник: БТА

Снимка: Архив

Сподели в социалните мрежи