logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Росица Кирова, ГЕРБ-СДС: Призовавам г-н Атанасов да дойде и да ми каже кой във Видин купува гласове за ГЕРБ днес, искам публично и лично извинение

София. Призовавам г-н Атанасов да дойде и да ми каже кой във Видин купува гласове за ГЕРБ днес. Това каза в предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ кандидатът за народен представител, водач за 5 МИР на коалицията ГЕРБ-СДС, която е под номер 32 в интегралната бюлетина Росица Кирова.

„Днес Атанас Атанасов при Цветанка Ризова си е позволил да каже, че е ужасен от начина, по който се купува вот и се прави директно от ГЕРБ и ДПС. Каза, че е бил във Видин, Враца и Монтана и е подал конкретна информация на Рашков. Призовавам г-н Атанасов да дойде и да ми каже кой във Видин купува гласове за ГЕРБ днес. Искам да ми каже каква информация е подал на Рашков. Аз съм кандидатът на ГЕРБ на територията на област Видин. Знам единствено, че на „Демократична България“ представителят в село Арчар, където имаше местни избори, кандидатът на въпросните мутри през гражданите на Кунева, които му бяха дали регистрацията, ги извозваха с бусове. Те се конкурираха с кандидата на ДПС. Ясно и доказуемо е, кой какво е купувал. Това, че привикват хора, които никога не са имали нищо общо с изборния процес, но са партийни активисти, за да ги плашат“, каза още тя.

Това е един подход на един вътрешен министър, явно в „Държавна сигурност“ така са ги учили. Потресена съм от това, че политик с опит може да говори подобни небивалици. Ако случайно е споменал Видин, бих искала публично и лично извинение. Чувствам се засегната, защото аз съм водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС. Познавам всеки свой избирател, срещам се с хората и разговарям с тях“, посочи Кирова.

Източник: Информационна агенция Фокус

Сподели в социалните мрежи