logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Кандидат-кметът на Видин Росица Кирова се срещна с членове на КНСБ

Росица Кирова, кандидат за кмет на Видин от Гражданско обединение „ЕДИННИ ЗА ПРОМЯНА“, посочи липсата на диалог с местната власт и липсата на ясна визия за бъдещето на града като основните проблеми, засягащи Видин и неговите граждани. Това стана в рамките на дискусия, имаща за цел синдикалните членове на КНСБ – Видин да се запознаят с кандидатите за кметове на община Видин за предстоящите местни избори, да бъдат обсъдени проблемите на региона и да бъдат очертани политическите приоритети на местно ниво.
В залата на Общинския съвет присъстваха, освен Росица Кирова, лидерът на ПП „Атака“ д-р Емил Лилов и двама представители на ПП ГЕРБ. „За съжаление в края на дискусията заедно с г-жа Кирова усещаме липса на масата – останахме само двамата, а очаквах по-голям интерес от страна на политическите организации” – каза вицепрезидентът на КНСБ Пламен Анков като коментар на обстоятелството, че твърде малко бяха кандидатите за кметове на Видин и представителите на политически партии, дошли, за да чуят какви са проблемите на работещите видинчани.
Основните теми в дискусията бяха състоянието на социалния диалог, изграждането в бъдеще на доверие и ефективна комуникация с всички органи на местното ръководство. Въпросите, които поставяха гражданите бяха свързани с ниските възнаграждения на хората, работещи в образованието и намиране на ефективен начин за стимулиране на работещите видинчани.
„Жените могат много, ние сме емоционални и подредени, в домовете ни е чисто и приветливо. На Видин му трябва точно това – почистване, проветряване и подреждане. Искаме да променим града ни, така че да дадем хляб и поминък на населението. Предлагаме няколко основни сфери, които да развиваме заедно с вас и вие можете да се запознаете с тях в нашата програма. Основно целта ни е да работим в областта на туризма – културен, фестивален и лечебен. Ще предложим на бизнеса ясни условия и няма да се целим на сляпо” – каза Росица Кирова при представянето на приоритети в програмата на Гражданско обединение „ЕДИННИ ЗА ПРОМЯНА“.

Сподели в социалните мрежи