logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Гражданско обединение „Единни за промяна“: Мечтите на видинчани – нашите мечти

* Промяната започва с номер 11

„25 септември е денят, в който започва голямата битка за душите, умовете и мечтите на хората“. С тези думи кандидатът за кмет на община Видин Росица Кирова стартира предизборната кампания на гражданско обединение „Единни за промяна“, което даде мощна заявка за изборна победа и за първи път предоставя възможност на хората от дунавския град и общината да управляват сами живота и бъдещето си.

„Заставаме пред видинчани с открити лица, показвайки това, което сме. А ние сме просто хора. Не сме съвършени и имаме своите грешки. Силни сме обаче, защото сме обединени от своя граждански дълг към родния си град, в който живеят децата ни, родителите ни. Да направим така, че домовете ни да не пустеят и когато някой вечер преминава по видинските улици, да не му намигва само тук-там по някое прозорче. А сградите да светят, улиците да кипят от живот, жилищните квартали да светят. На всички да ни е светло и уютно, както в домовете, така и в сърцата. Защото само там, където има хора, има и живот“, заяви Кирова пред събралото се множество в залата на Общинския съвет в града.

„За първи път имаме възможност да направим избори за Видин не за когото й да било, а избори за промяна. Това е и последният шанс на моето поколение“, каза водачът на листата за общински съветници на „Единни за промяна“ д-р Цветан Ценков. По думите му, на тези избори за първи път във Видин може да бъде чут гласът на гражданското общество и една умна, красива и успяла жена, в лицето на Росица Кирова, да поведе съгражданите си към дълбоката и така чакана промяна.

„Видинчани нямат право повече на грешки. Ние нямаме право повече на грешки. Всяка грешка води след себе си обезлюдяване, до все по-малко деца, ученици, зрелостници, до все по-малко усмихнати и щастливи хора. Никой не може да бъде щастлив в град, който опустява, а младите ги няма“, заяви още Росица Кирова. Тя поясни, че по време на предизборната надпревара „Единни за промяна“ ще водят честна и толерантна кампания и призова опонентите си към открит дебат за бъдещето на Видин.

„Видин има уникалните природни и географски дадености да бъде център на културата, туризма… Затова трябват много усилия от всеки и от всички. Трябва малко помощ от управляващите, за да покажем на България и света, че нашият регион заслужава внимание, че тук живеят изключително достойни и трудолюбиви хора, на които трябва да се даде възможност да се развиват и покажат своя потенциал и умения. Затова ние се впускаме в тази надпревара – за управлението на община Видин.

„Единни за промяна“ очакват силната подкрепа на жителите на общината, които да дадат гласа и доверието си за бюлетина с номер 11. В числото 11 от обединението виждат символ на двете победи – победата на „Единни за промяна“ и първото място за видинчани, което по право се пада на тях, защото те са най-важните.

„Нашите кандидати са подредени по места, от 1 до 37, но те са еднакво важни. На всяко едно от тези места стои по един стойностен човек, личност със знания и умения. Те са доказали се в своите различни професии, но имат една обща кауза – единни са за промяна“, поясни Кирова. Тя представи поименно и с кратка биография всеки един от 16-те кандидати за кметове на населени места и пълната листа на „Единни за промяна“ от кандидати за общински съветници.

Източник: trud.bg

Сподели в социалните мрежи