logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Световен ден на усмивката

Основател на Световния ден на усмивката, както и автор на популярното усмихнато жълто личице, е американският график Харви Бел, създал символа като част от рекламна кампания през 1963 година.

Преди да почине през 2001 година, вече на прилична възраст, Харви Бел, окончателно определил своята мисия – той виждал себе си като международен посланик на щастието и измислил този празник – Международен ден на усмивката. Според Бел това трябва да бъде денят „посветен на доброто настроение и добрите дела“ и да преминава под мотото: „Направи добро. Помогни на някого да се усмихне“. Бел смятал още, че това трябва да бъде ден, в който всеки да се усмихва и да дарява усмивки на околните.

Харви Бел избира дата в началото на октомври, защото в началото на есента всеки от нас се нуждае от повече усмивки, ведрост и оптимизъм.

Да накараме хората да се усмихват повече е наша цел и наша мисия. На всички от Единни за промяна. И тази цел е напълно постижима, ако се обединим, за да направим живота си по-добър. Усмихвайте се и бъдете добри към себе си и към близките си. Нека всички си протегнем ръце за едно по-добро бъдеще.

Сподели в социалните мрежи