logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Росица Кирова, кандидат за кмет на община Видин от коалиция Единни за промяна: „Нашата битка е, за да просъществува Видин!“

„Много сме лъгани” – това споделиха с болка жителите на к-с „Химик” и к-с „Съединение” по време на срещите си с Росица Кирова – кандидат за кмет на община Видин от коалиция „Единни за промяна”. „Ние няма да ви лъжем, няма да ви обещаваме чудеса, защото промяната няма да дойде лесно. Но ви обещаваме, че ще дадем всичко от себе си – в нашия екип има учители, предприемачи, спортисти, икономисти, юристи, инженери, доказали се професионалисти. Всеки от нас е постигнал успеха лично за себе си, но за мен и моите приятели от „Единни за промяна” няма нищо по-престъпно от това да не използваш уменията, които Господ ти е дал, за да промениш не само своя живот, но и заобикалящата те среда – затова искаме да обединим своите способности в името на общия ни стремеж да променим Видин”, заяви в отговор г-жа Кирова.

Единствената дама кандидат за кмет на община Видин сподели пред събралите се свои съграждани, че като дете е живяла в „Химик” и помни един различен квартал – пълен с живот и с деца, подреден и с добра инфраструктура. „Ние сме в 21 век, а все още има квартали във Видин, в които през зимата газим в кал, през лятото дишаме прах, а бурените и храстите са по-високи от децата ни. Общинското имущество е занемарено, децата ни няма къде да играят, родителите нямат работа, младите хора си заминават и Видин постепенно изчезва – затова нашата битка днес е, за да просъществува Видин. Борим се във всеки един квартал да има европейски улици и тротоари, ще се борим за всеки инвеститор, за всяко работно място”, каза Росица Кирова.

Какво ще направи, за да има работа за хората – този въпрос първата дама на „Единни за промяна” чува на всяка своя среща с видинските граждани и срещите с жителите на комплексите „Химик” и „Съединение” не направиха изключение. Общината не може да разкрива работни места, може обаче да подкрепя тези, които искат да сторят това, обясни г-жа Кирова и допълни „Община Видин трябва да има правилно отношение към хората, дошли за да разкрият работни места – няма да изнудваме фирмите за комисионни и да им поставяме непостижими условия и така ще създадем една благоприятна за предприемачите и инвеститорите среда”.

P1190983

„Община Видин сякаш работи срещу това младите хора да останат във Видин, да имат деца и да се развиват тук”, това свое усещане сподели 35-годишна видинчанка, която разказа, от гледната точка на работеща майка, какви проблеми й създава неудобното работно време на детските градини, които в по-голямата си част затварят в 17 ч. и не работят в почивните дни – тя направи сравнение с Монтана, където има детска градина, която работи дори в събота. Неудобното разписание на градския транспорт и на междуселищните автобуси в община Видин беше друг проблем, който присъстващи споделиха. Тези проблеми са разрешими, категорична беше г-жа Кирова – нужно е просто да има кмет, който да работи за гражданите.

Като голям проблем хората очертаха и неотзивчивостта на общинската администрация. Служителите в една община работят така, както работи началникът, напомни г-жа Кирова, като увери, че под нейно ръководство общинската администрация ще заработи по правилния начин – в полза на гражданите и на бизнеса. „Аз съм готова да понеса пълната отговорност за всичко, което се случва в общината и ако някога мой служител обиди или оскърби видински гражданин, няма да се поколебая да се разделя с този служител. Защото ние искаме и след 4 години да можем без да се срамуваме да гледаме хората в очите”, подчерта г-жа Кирова.

Росица Кирова призова видинчани да подкрепят не само нея, но и целия отбор на „Единни за промяна”, защото ще се нуждае и от силна подкрепа в Общинския съвет, която ще могат да й дадат знаещите, борбени и посветени на каузата Видин хора от листата за общински съветници на коалицията. „Човек трудно ще направи промяната сам – нужен е силен екип, затова именно нашето мото е „Заедно можем всичко!”, посочи г-жа Кирова.

„Независимо какво се говори по наш адрес, ние няма да купуваме гласове, защото сме почтени хора – заставаме пред вас с лицата си, за да поискаме вашата подкрепа и да започнем заедно промяната”, подчерта водачът на листата за общински съветници на „Единни за промяна” д-р Цветан Ценков. „Ние сме единни – ние, които сме избрали да живеем във Видин и искаме той да възвърне своето достойнство на старопрестолен град. Видин е нашият дом – ако ние сега не успеем да променим града си, няма кой да го направи”, допълни той.

P1200020

Заедно с Росица Кирова и д-р Ценков на срещите с жителите на „Химик” и „Съединение” бяха и други представители от екипа на „Единни за промяна”. „Положението понякога изглежда отчайващо, но все отнякъде трябва да се започне. Началото трябва да е на 25 октомври – нека тогава да направим първата крачка към промяната, с №11 в бюлетината”, призова кандидатът за общински съветник Борислав Ванков, който сподели опита си в разработването и печеленото на проектите, които се реализират в Община Видин през последните осем години.

Треньорът по футбол в ДФК „Видин” Светослав Петков обясни, че се е присъединил към екипа на Росица Кирова и участва в листата за общински съветници на „Единни за промяна”, защото вярва, че това са хората, които могат да гарантират, че Видин има бъдеще. „Нека направим така, че вашите деца, че нашите деца да останат във Видин”, беше призивът му към видинските граждани.

„Ние сме различни – някои с повече опит, други, като мен, по-млади, но с много ентусиазъм и желние за работа. Взаимно се допълваме и това ни прави по-силни”, подчерта Павел Тодоров, който сподели, че той и останалите млади хора в листата с общински съветници на „Единни за промяна” правят първата крачка към това, да вземат съдбата си в свои ръце. И допълни, че от гражданите зависи да направят следващата крачка – с №11 в бюлетината. Светлана Стойкова – млада дама, решила да живее в родния Видин, за разлика от много нейни приятели, призова видинчани, да помогнат и занапред да има бъдеще за всички млади хора в града, като подкрепят „Единни за промяна”.

25 октомври е най-важният ден от предстоящите 4 години, напомниха от местна коалиция „Единни за промяна”. И призоваха видинските граждани: „Поискайте промяната и нека я направим заедно – с №11 в бюлетината”.

Сподели в социалните мрежи