logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Лицата на „Единни за промяна“ – мощен екип, воден от жена

Росица Кирова, единствената жена кандидат за кмет на община Видин от коалиция „Единни за промяна“: „Заставаме пред видинчани с открити лица, показвайки това, което сме. А ние сме просто хора. Не сме съвършени и имаме своите грешки. Силни сме обаче, защото сме обединени от своя граждански дълг към родния си град, в който живеят децата ни, родителите ни. Нашите кандидати са подредени по места, от 1 до 37, но те са еднакво важни. На всяко едно от тези места стои по един стойностен човек, личност със знания и умения. Те са доказали се в своите различни професии, но имат една обща кауза – единни са за промяна“:

Борислав Ванков – юрист и общественик, с богат опит в работата с неправителствени организации и центрове за работа с деца и младежи. Подготвил и спечелил всички проекти в социалната и културна сфера, които се реализират в община Видин през последните осем години.

„Общинската администрация има възможностите да влее много свежи средства за развитието на града и общината, но те трябва да бъдат управлявани правилно. Очакваме подкрепата на видинчани с бюлетина номер 11. Ние ще оправдаем вашия глас“, заявява Ванков.

Катя Трифонова – педагог, магистър „Мениджмънт в образованието“, директор на СОУ „П.Р. Славейков“ във Видин. Ръководител на екипи за работа по проекти с местно, национално, трансгранично и международно участие и финансиране. Дълги години работи за усъвършенстване на образователната система в контекста на европейските измерения.

„Обединява ни целта да се борим за Видин и за неговото благоденствие. Няма да е лесно, но ние не сме от хората, които се предават. И ще се борим докрай. Затова очакваме подкрепата на видинчани за силния екип на „Единни за промяна“, категорична е Трифонова.

Светослав Петков – спортист, завършил Национална спортна академия, бивш състезател и треньор по лека атлетика. Живял в чужбина, но избрал да се върне във Видин. От 2012 година е треньор по футбол в ДФК „Видин“. Неговото мото е: „Човек е огледало, ако му се намръщиш и то ще ти се намръщи, ако му се усмихнеш и то ще ти се усмихне“.

„Болно ми е, че детските площадки, на които съм израснал, където е минало детството ми са заприличали на бунище. Време е да възродим Видин, той е нашия общ дом“, казва Петков.

Лилия Върбовска – студент, специалност „Политология“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Участва в изграждането на Видински детски младежки парламент и е негов председател през периода 2012-2014 г. Член на организации, работещи по проблемите на превенцията и на Младежката секция към Дружество за ООН в България.

„Надявам се да ни подкрепите, да ни се доверите. Аз обичам родния си град и искам да остана тук. Да вложа сили и енергия за Видин и видинчани“, казва Върбовска.

Емил Трифонов – инженер-физик, ръководи собствен бизнес. Председател на фондация „Обществен дарителски фонд“. С опит в местното самоуправление. Баща на две деца.

„Видин e в окаяно състояние. Трябва с общи усилия да спасим града си“, заявява Трифонов.

Димитър Неков – роден и израснал във Видин. Дълго време живее и работи в София, но се завръща, за да поеме семейния бизнес, наследен от баща му. В момента е управител на фирма в сферата на земеделието, животновъдството и месопреработката и осигурява работа на около 70 семейства от град Видин и околните села.

„Да обединим сили, да поемем отговорност за родния си град. С прозрачно управление, с въвеждане на ред и контрол. Видинчани, подкрепете ни на 25 октомври с бюлетина номер 11 – за силната кандидатура за кмет на Росица Кирова и професионалния екип на „Единни за промяна“, призовава Неков.

Източник: trud.bg

Сподели в социалните мрежи