logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Фен съм на Видин и на отбора на „Единни за промяна“

„Нямам силни футболни пристрастия, но съм страхотен фен. Фен съм на Видин и на отбора на „Единни за промяна““. С тези думи се обърна кандидатът за кмет на община Видин Росица Кирова към своите съграждани, изпълнили до краен предел Спортната зала в областния град.

Залата се оказа тясна за множеството желаещи да се срещнат с мощния екип на коалиция „Единни за промяна“ и да се насладят заедно с тях на наградената с „Икар“ пиеса на Елин Рахнев „Фенове“.

Минути преди старта на театралната постановка, г-жа Кирова обаче изненада своите колеги и съмишленици от листата на „Единни за промяна“, които неподозиращи какво им е спретнал водачът-кандидат за кмет се наложи да излязат на сцената, бурно окуражени с аплодисменти от залата. Така още преди веселата част с актьорите Валентин Танев и Христо Гърбов, Росица Кирова развесели публиката, представяйки с приятна доза хумор един по един силните мъже и жени от „Единни за промяна“, отбор от хора застанали с имената, авторитета и уменията си зад единствената дама кандидат за кмет на Видин, която не скри, че се гордее с тях.

„Това са хората, които повече от 20 дни обикалят квартали и села, за да се срещнат с хората и разберат какви са проблемите на Видин и да видят нещата през очите на човек, който трябва да поеме голямата отговорност за това, което ще се случи през следващите 4 години. Защото само когато видиш лице в лице хората и ги погледнеш в очите можеш да разбереш има ли смисъл да им обещаеш нещо неизпълнимо или трябва да запазиш уважението, което срещаш и да им кажеш онова, което реално можеш да направиш. Промяната, която ще настъпи и която всички желаем може да стане единствено и само със съвместните усилия на всички жители на Видин. Трябва ни пълна мобилизация. Трябва да спрем да бъдем безразлични. Трябва всеки един от нас, всеки един от вас, ясно и категорично да заяви своята воля за промяна както днес, така и на 25 октомври, а и след това.Иначе е просто невъзможно. Който и да е кмет на Видин няма да може да промени града, ако ние не променим нещо чрез себе си“, призова Росица Кирова.

С взрив от аплодисменти бе посрещната и една от гордостите за видинчани – младата и изключително талантлива спортистка от спортен клуб по борба, самбо и джудо Цветелина Цветанова. „Преди няколко години, когато моите деца започнаха училище в ОУ „Иван Вазов“, участвах в родителско настоятелство. Така се запознах с едно момиченце. Тя беше дребничка на ръст, но с изключителна твърдост в лицето. Човек, който като го погледнеш още от малък ти е ясно, че ще постигне нещо, защото има характер. Тя покори 4 световни върхове. И тези върхове са донесли 4 световни титли на България. Това е Цветелина Цветанова“, заяви с гордост Кирова, пожелавайки успех на младият спортен талант, който само след два дни ще представи Родината на поредния световен шампионат по джудо в Абу Даби.

„Тази световна шампионка израсна пред очите ми. Изключително съм щастлива, че живота ни срещна и съм имала възможност, когато съм могла, да й подам ръка. Цвети е станала страхотен човек благодарение на труда и упоритостта на един почетен гражданин на Видин. Човекът, който я формира като личност и спортист“, каза още единствената дама кандидат за кмет, която призова на сцената треньорът Пламен Петров.
„Не съм виждал толкова много хора в тази зала. Явно видинчани жадуват вече за промяна. Преди 2 седмици навърших 60 г. и животът ми мина във Видин, в който искам нещо хубаво да се случи. Сигурен съм, че това ще стане с Росица Кирова и гражданско обединение „Единни за промяна“, заяви Пламен Петров.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
03 04
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Сподели в социалните мрежи