logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Заедно да променим облика на Видин – с номер 11 в бюлетината

„Крайно време е да върнем Видин на картата на България, да изградим единна визия за развитието на града и общината, за да продължим напред“. В това е категорична Росица Кирова – единствената жена кандидат за кмет на Видин от коалиция „Единни за промяна“.

В програмата си от коалицията насочват усилия към благоустройство на градските квартали и зоните със специално предназначение, които в момента са в окаяно състояние. Специално внимание ще се обърне на жилищните райони с изграждане на тротоари и улици, защото и до днес видинчани газят в пепел и кал.

„Ще променим облика на Видин с методите на местното самоуправление и със средствата от общинския бюджет“, заявяват от „Единни за промяна“. За целта ще се изработи обща програма и Наредба за благоустрояването на Видин: зониране на градската част; схема на преместваемите обекти в града; нова организация на движението; благоустройство на входните артерии на града и парковете; градския плаж и зоната около Баба Вида.

Друг проблем за Видин е липсата на постоянен пазар за местните производители и занаяти. От „Единни за промяна“ предвиждат изграждане на красива, модерна, зелена и функционална пешеходна зона за отдих, игра и едновременно с това – дом на съвременен пазар на местните производители и занаяти.

„Общинската администрация има възможностите да влее много свежи средства за развитието на града и общината, но те трябва да бъдат управлявани правилно“, казват от „Единни за промяна“, чиято грижа е благостройство и в забравените от местната власт селища на Видинска община.

„За да вдъхнем живот на малките населени места от общината ще използваме ресурсите и собствеността на общината, които днес се рушат, белязани от безстопанственост и безвремие“, обясни кандидатът за кмет на Видин Росица Кирова. Сградния фонд от бивши училища и детски градини, които отдавна не функционират ще бъде използван, за да се кандидатства по проекти за превръщането им в дневни центрове, домове за възрастни хора и обучителни общински лагери.

Верни на каузата си, че Видинска община трябва да бъде управлявана от хората, от „Единни за промяна“ предлагат жителите на селата сами да си избират кметски наместник, който има авторитет и на когото местите хора се доверяват.

„Видин е наш общ дом и само с общи усилия можем да го преобразим и превърнем в уютно и хубаво място“, заяви кандидатът за кмет Росица Кирова.

Сподели в социалните мрежи