logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Във Видин започна събирането на подписи за националния референдум на Слави Трифонов

Стартира подписката в подкрепа на референдума за промяна на политическата система в България, инициирана от Редколегията на Слави Трифонов и „Шоуто на Слави“. Ние от „Единни за промяна“ подкрепяме инициативата и ще се включим активно в събирането на подписи за свикване на националния референдум. В цялата страна, както и във Видин вече са обособени определени пунктове, където гражданите могат да се подпишат и да подкрепят идеята за свикване на национален референдум. Във Видин има четири точки за събиране на подписи, има представители и в село Покрайна, както и в градовете Белоградчик и Кула. В крайдунавския град може да положите своя подпис на следните места и адреси:

  • постоянен пункт до спортна зала „Фестивална“;
  • на ул. „Цар Симеон Велики“ №22- приемна на Гражданско движение „ДНЕС“
  • на ул. „Цар Симеон Велики“ №59- пункт, предоставен от „Единни за промяна“
  • на ул. „Пейо Яворов“ №1- пункт, предоставен от „Единни за промяна“

Подписката се провежда от 10 ноември до 10 февруари и в срок от 3 месеца трябва да бъдат събрани и внесени в Народното събрание 400 000 реални подписи.

В референдума са включени 6 различни въпроса за промяна на политическото статукво у нас. На всеки въпрос гражданите може да отговарят с „Да“ или „Не“. Възможно е да бъдат приети 5 от предложенията на Слави Трифонов, може да бъдат подкрепени и всичките шест или пък нито едно от тях. Но това трябва да се случи на референдум. Когато тези 400 000 подписи, изискуеми по закон, бъдат събрани и внесени в Народното събрание, то няма да има друга възможност, освен да насрочи провеждането на референдум.

„Първо – трябва да съберем достатъчният необходим брой подписи, за да може изобщо да се случи референдумът, със задължителен характер за Народното събрание, и втората стъпка – на самия референдум, за да бъдат решенията му задължителни, трябва да има достатъчен брой хора, които да отидат и да изразят волята си. Дали ще е „да“ или „не“, това решава всеки гласоподавател – това е негово право, това е демокрацията. И този референдум е с 6 точки, за да няма 6 референдума, а за да се промени системата и начинът, по който избираме народни представители, да променим тази политическа класа. Всичко това може да стане с въпросните 6 точки, които ние предлагаме. Само една не е достатъчна“ – коментира Слави Трифонов в телевизионното предаване.

Подписи събират и доброволци от чужбина. Списъкът с пунктовете ще бъде актуализиран непрекъснато, като ще бъдат добавяни и разкритите нови пунктове. Ако живеете в чужбина и искате да подкрепите инициативата – със своя подпис или искате да бъдете доброволец, може да се свържете с Инициативния комитет и „Шоуто на Слави“ на имейл адрес: referendum@slavishow.com и на тел.: +3592 42 000 57. На същия имейл адрес може да изпращате своите снимки от пунктовете в страната или чужбина, както и да пишете за всичко, свързано с подписката за референдума.

P1040870 P1040850 P1040839 P1040844

Сподели в социалните мрежи