logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Няма да спрем, докато не ни чуят!

Видинчани излязоха отново на протест срещу високите цени на винетките. За трета поредна седмица стотици граждани на Видин, населените места в общината и град Белоградчик излязоха с искания да не се променя старата цена на винетките и поискаха отговорност от държавата за разбитите пътища и тежката съдба на Северозападна България.

В шествие се включиха над 200 автомобила, които блокираха движението при входа на Видин. Протестиращите граждани развяваха знамена и с викове „оставка“ се обърнаха специално към министърa на регионалното развитие и благоустройството, Лиляна Павлова.

„Тук сме, за да изразим своята гражданска позиция и нетърпимост. Няма да плащаме винетки, защото нямаме пътища“, заявиха представители на гражданско обединение „Единни за промяна“, „Аз обичам Видин“, „Днес“ и „Видин“.

„Ние, хората от Северозапада, имаме най-много причини да бъдем непримирими. Управляващите отдавна са ни забравили и от години ни пренебрегват. Да се борим за Видин, за България, защото първата стъпка да промениш системата е да спреш да й сътрудничиш“, негодуваха видинчани, които се заканиха на следващ протест да блокират движението по Дунав мост 2 и да изразят своето гражданско недоволство пред сградата на областната управа.

Видинчани поискаха пълен отчет за изразходваните средства от винетките за последните 10 години; закон, който да вменява отговорност на държавата и общините за неизправните пътища и фирмите, които изпълняват поръчките, както и ползвателите да получават компенсации при неизправност на пътищата.

Блокадата на пътя продължи близо час, след което с надути клаксони шествието от автомобили отново премина през видинските улици и направи няколко обиколки на „изстрадалия“ булевард Панония в града.

А намеренията на хората от Северозапада остават същите:

„Няма да спрем, докато не ни чуят, ние сме народът, ние управляваме страната си, върнете ни откраднатото!“

 

Сподели в социалните мрежи