logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

„Единни за промяна“ с нова инициатива: Подкрепа и сътрудничество с Дома за деца във Видин

Общински съветници и представители от гражданско обединение „Единни за промяна“ посетиха Дома за медико-социални грижи за деца във Видин, за да се запознаят с децата, условията в които живеят и ръководството на социалното заведение. Срещата е първа стъпка от инициативата на „Единни за промяна“ за установяване на трайно приятелство, сътрудничество и подкрепа към малчуганите от дома.

„Идеята ни бе да видим децата и направим връзка с екипа на дома, да поговорим затова какво ги тревожи, какви са проблемите и с какво можем да помогнем и да сме им полезни“, коментира Мариета Георгиева, която заедно със своите колеги зарадва децата в социалното заведение с плодове, натурални сокчета и зърнени храни. Малчуганите спонтанно отвърнаха с песни и стихчета на благотворителния жест на новите си приетели. От „Единни за промяна“ категорично посочиха, че не бива да се помага на нуждаещите се само по Коледа, а през цялата година.

Развълнуван от първото си посещение в социалното заведение, общинският съветник Павел Тодоров не скри, че е впечатлен от добрите условия, при които се отглеждат в момента 26 деца – от новородени до 3-годишна възраст.

„Тези деца се нуждаят от нашата грижа и любов. Те са наша отговорност и това е само първата стъпка на екипа от „Единни за промяна. Нека бъдем добри през цялата година, не само по празници! Нека помагаме както на близките си, така и на онези, чиито майка и баща са леличките от дома, а братя и сестри са децата, с които делят едно креватче“, надявам се за дълготрайно приятелство с възпитаниците на дома“, каза Тодоров след срещата с директорката д-р Пламена Вълчева и персонала на социалното заведение.

От „Единни за промяна“ обясниха, че ще работят в името на това, децата в неравностойно положение да получават повече възможности, да се чувстват по-добре и да са равноправни със своите връстници. От гражданското обединение обмислят следващата си благотворителна инициатива за малките обитатели на социалното заведение и съвсем скоро те отново ще бъдат посетени.

IMG_4923 IMG_4922 IMG_4920

Сподели в социалните мрежи