logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

НЕВИЖДАНО РАЗВИТИЕ НА ВИДИН – ПЪТИЩА, МАГИСТРАЛИ, ЗАВОДИ…

На днешното заседание на Общински съвет – Видин „Единни за промяна“ излязоха с протестна декларация. В нея се изразява острото несъгласие на общински съветници, привърженици на гражданското обединение и граждани на Видин с държавната политика по отношение на Северозапада и целенасочените действия на Правителството за унищожаване на Видин и региона.

Повод за декларацията е решението на Правителството да пренасочи средствата предвидени за изграждане на скоростната жп линия Видин-София към региона на София, за жп трасето Волуяк-Елин Пелин.

Съветниците от „Единни за промяна“ предложиха декларацията да бъде гласувана и да стане декларация на Общински съвет – Видин. За пореден път, нещо което не ни изненадва, коалиционното мнозинство в общинския съвет отказа да разкритикува политиката и решенията на Правителството спрямо Северозападния регион. Избраниците на ГЕРБ, Реформаторския блок, ДПС, коалиционните партньори на настоящия кмет – г-н Росен Живков, г-н Пламен Трифонов и компания (все висши партийни функционери до момента) предпочетоха да замълчат пред господарите си и да спазят изборните си договорки, вместо да застанат открито и да защитят правото на Видин на съществуване.

„От години държавата ни се управлява от полицейщина и военизирани структури, така че ми е ясно, че сте добре инструктирани как да ни биете по устав. Ние предложихме на този общински съвет да приеме тази декларация, с която да се опитаме да предизвикаме реакция в българското правителство и промяна на решенията, които сега са в ущърб на Видин и региона. Съжалявам за неразбирането, съжалявам за ниските хоризонти на онези 21 съветника, които съставляват твърдото мнозинство в Община Видин и според които градът ни явно не заслужава да се противопоставят на партийната си централа“, каза г-жа Росица Кирова, председател на групата общински съветници от „Единни за промяна“.

 

 

Сподели в социалните мрежи