logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Ние не си играем на опозиция, добрите решения трябва да се подкрепят!

„Единни за промяна“ гласуваха управленската програма на кмета на Видин Огнян Ценков, защото той е избора на видинчани и като кмет има право на своя управленска програма.

„Видинчани избраха своя кмет. Те сега трябва щастливо да живеят с избора си. Харесват го или не, тъй като определиха за свой кмет Огнян Ценков, сега е логично той да предложи програма за управление на Общината в рамките на мандата си. Да се противопоставяме напук е просто глупаво и в никакъв случай не е наша цел. Ние гласуваме управленската програма на кмета на Видин, пожелаваме му да се справи с нея и определено ще следим за това как тя ще бъде реализирана. Независимо от това, че в програмата липсва конкретика, нещо, което ние бихме искали да видим, се надяваме, че тези, които са я писали са наясно, че на Видин му трябват конкретни решения. Решения, които да доведат до промени в града ни, до нещо по-добро от това, което ни се случи през последните четири години. Управленската програма на кмета и управляващата коалиция отразява желанията на видинчани и вижданията на тези, които управляват града за това как той да се развива. Ние имахме различна управленска програма. Настоящият кмет предложи своята. Това е неговият модел и неговото виждане“, коментира председателят на групата общински съветници от „Единни за промяна“ Росица Кирова.

„Единни за промяна“ предложиха на видинчани своя програма за управление на Видин и тя коренно се различава от предложената управленска програма на кмета Огнян Ценков. Днес обаче, бе гласувана управленската програма на онзи, който управлява града.

Съветниците от коалиция „Единни за промяна“ са коректив в Общински съвет Видин, каквито трябва да бъдат всички общински съветници. Видинчани са ни избрали, за да променим лошите практики в управлението и да не допускаме с решенията си Общински съвет Видин да става съучастник в разпада на тази община.

Единствено съветниците от „Единни за промяна“ внесоха декларация, която изразява несъгласието им с държавната политика по отношение на Видин.

„Каквото посадиш, такова ще поникне“ е казал народът и ние не можем да изземаме функциите на общинската администрация и избрания кмет, както решиха да направят днес другарите от БСП. Те изразиха подкрепата си за предложената днес програма, пожелаха му успех, след което гласуваха против. Може би така техните избиратели са ги учили да правят политика. Участието ни в Общински съвет Видин за нас, членовете на гражданско обединение „Единни за промяна“ не е просто правене на политика, а е отговорност. За и във всяко решение“

На днешното заседание „Единни за промяна“ не гласуваха бюджетната прогноза до 2019г. поради завишените приходи от местни данъци и такси, което буквално означава, че от 2017г. ще имаме по-високи данъци…

DSC_0084

Сподели в социалните мрежи