logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

УБИЙСТВОТО НА ЕДНА ДЪРЖАВА ИЛИ ЦЕНАТА НА ПОЛИТИЧЕСКОТО ЛИЦЕМЕРИЕ

572 650 съдби срещу машинациите на 240 депутати.

След инициирания от „Шоуто на Слави“ национален референдум за промяна на политическата система у нас, много хора повярваха, че има надежда,  повярваха, че именно те са тези, които могат да променят начина си на живот и най-вече начина, по-който ни управляват!

След проверката на ГРАО в срок от три месеца, до месец юли, депутатите трябва да решат кога да се проведе допитването по въпросите за задължителното гласуване; намаляването двойно броя на народните представители; намаляването на държавната субсидия на политическите партии на един лев и мажоритарния избор в два тура на директорите на областните дирекции и на районните управления на МВР. Това е желанието на българските граждани!

Според Закона за референдумите, когато има национално допитване и в същата година са предвидени и избори, то двата вота се насрочват в един и същи ден. При това положение референдумът трябва да се проведе едновременно с изборите за президент през октомври. Намеренията на ГЕРБ и коалиция са това изискване да отпадне от закона. Желанието им да не спазят закона, никак не ни изненадва…. Има много начини да излъжеш и да си непочтен към другите. Има дори и законен начин да не спазиш закона. Именно това ще се опитат да направят управляващите.

referendum21(1)Повече от 25 години законите в България се видоизменят така, че да обслужват интересите на определен кръг хора и техните марионетки. И политическото лицемерие властва над Българските граждани.

Статуквото не иска промяна в системата, която така добре угоява депутатите ни. И им действа като афродизиак, и ги прави недосегаеми, и им дава силата да безчинстват безнаказано ….

Партиите на статуквото се боят от промяната. Те са готови да се обединят срещу гражданите, за да запазят системата, в която благодатно просперират. За сметка на българската държава. Народните ни представители решиха, без логични аргументи, че ще променят възможността за провеждане на референдуми.  Плановете на депутатите са референдума да бъде насрочен за август или септември, съвсем случайно в сезона на отпуските …. Цената за провеждането му по време, различно от това, което сега е определил закона ще плащат българските граждани. Всеки ден ни се повтаря, че пари няма. Няма за увеличение на майчинските, няма за пенсионерите, няма за пътя към Видин, няма за спорт, няма за сондажи за минералните води край Сланотрън, няма за  болните, няма за училищата ….. Но изведнъж едни 50 млн. за референдума, когато те решат да се проведе – има. Защото страхът от промяна е огромен. Защото желанието на партийните дружинки да властват е над всичко – определено над интересите на България. Отношението на политическите играчи към властта е като към частна собственост. И понеже нашите политици са забравили кой е суверена, е време да им го припомним.

Време е да им покажем, че повече няма да им позволим да ни залъгват и манипулират. Съдбата на младите хора в родината ни зависи от всички нас. И отговорността за това, което се случва е наша. На всеки един от нас.

Да им покажем, че не ги искаме, че си искаме живота обратно, че нашите съдби са в наши ръце и връщане назад няма!

Сподели в социалните мрежи