logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Конкурс за детска рисунка на асфалт за Деня на детето

Гражданско обединение „Единни за промяна” организира конкурс за рисунка върху асфалт по случай 1 юни, Деня на детето. Каним всички деца да се включат в конкурса, който ще се проведе на 1-ви юни, сряда от 16 часа в Крайдунавския парк /Площадката пред Телеграф капия/.

Организираме детския празник във връзка с успешното реализиране на албума за деца „България – памет и чест”, посветен на българска история, съдържащ цветни стикери и придружен от книжки за оцветяване.

Темата на конкурса е историческите сюжети, отговарящи на 30-те теми, застъпени в албума.

Ще дадем възможност на всички деца в техния празничен ден да се забавляват, изучавайки историята на България. За всеки от участниците ще има награди, а най-талантливите ще получат специален приз.

Програмата ще започне с официално откриване на празника и представяне на албума „България – памет и чест“.

Децата ще имат 30 минути, за да покажат най-добрите рисунки на асфалт, а след това ще наградим победителите в конкурса. Няма възрастови граници и в конкурса могат да се включат малки деца и пораснали такива. Единственото условие е участниците да се придържат към темата на конкурса и да нарисуват своите любими моменти или герои, част от славното минало на България. След конкурса ще проведем състезание с въпроси, свързани с историята на старопрестолния ни град Видин, ще има и игра за родителите.

Сигурни сме, че детския празник ще събуди интерес у най-малките да научат повече за българската история, да обогатят знанията си и да се забавляват.

Събитието се организира с подкрепата на Сдружение „България – памет и чест“, което е наш партньор по проекта за изработване на луксозния албум, книжките за оцветяване и стикерите към него.

Повече за съвместния проект може да намерите на интернет адрес: https://www.pametichest.bg/.

Сподели в социалните мрежи