logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Празник с „Единни за промяна“ и малките слънца на Видин

В детски смях, окъпан в множество усмивки, грейна крайдунавският парк при „Телеграф капия“, където в празничния 1 юни децата на Видин се забавляваха, рисуваха и демонстрираха знания.

Тържеството в чест на най-малките жители на дунавския град бе организирано от гражданско обединение „Единни за промяна“,заедно със сдружение „България – памет и чест“ – партньор по проекта за изработване на едноименен луксозен детски албум, вдъхновяващ подрастващите да обикнат българската история.

В продължение на близо два часа децата се забавляваха с организираните образователни игри и конкурс за рисунка върху асфалт по исторически сюжети от 30-те теми, представени в албума „България – памет и чест“. Паралелно с празника във Видин се проведе същото събитие в рамките на София, но видинските деца надминаха софиянци и повече от три часа рисуваха, пееха, танцуваха и се забавляваха в Деня на детето.

„Детското творчество определено ни затрудни в избора, защото всички рисунки са толкова прекрасни“, обяви председателят на журито и лидер на „Единни за промяна“ Росица Кирова. Все пак измежду добрите бяха излъчени и най-добрите, които получиха луксозни албуми „България – памет и чест“ и книжки към тях, множество предметни, както и вкусни награди. С подаръци и лакомства бяха зарадвани и всички деца, участвали в конкурса.

Забавленията обаче не спряха дотук и разделени във възрастови групи, децата показаха своите знания по история на България и родния си град Видин. Петимата победители бяха възнаградени също с луксозните албуми „България – памет и чест“, а празникът завърши с обещанието за нови и още по-весели срещи и игри.

В изданието „България – памет и чест“ българската история е илюстрирана с редица снимки, а описанието на събитията и фактите е на достъпен за подрастващите език. Това е забавно и занимателно четиво, чрез което децата да се докоснат до родната история, изучавайки я чрез игра и занимание. Луксозно издание съдържа 30 книжки за оцветяване, които отговарят на 30 теми, представени в албума. Всяка седмица по една книжка за оцветяване с подарък 6 цветни стикера ще излиза на българския пазар.

Сподели в социалните мрежи