logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

3931 подписа събраха Единни за промяна в подкрепа на референдума

Гражданско обединение „Единни за промяна“ – Видин събра над 3900 подписа за регистрация на инициативен комитет в подкрепа на националния референдум, иницииран от Слави Трифонов и неговия екип.

За броени дни членове на обединението, приятели и доброволци успяха да получат мощната подкрепа на граждани, симпатизанти и приятели от Видин, страната и региона.

„Благодарим за гражданската позиция на всеки един, който се включи в подписката. Тази всеотдайност ни дава допълнителна увереност и енергия, за да работим с ентусиазъм и вяра за предстоящия национален референдум.

Нашата битка е една – подкрепа и категорично гласуване с „да“ на въпросите на националното допитване. За нас е важно всеки български гражданин да даде своя глас в допитването. Как ще гласуват хората, е въпрос на убеждения. Важно е обаче да гласуват. Само така волята и активността на българските граждани ще направи резултата от допитването задължителен. А това е основната ни цел. Нашият инициативен комитет ще организира срещи във Видинска област, ще разясняваме, ще дискутираме, ще агитираме. Ще използваме всички позволени ни от закона средства да браним правото на българския гражданин да бъде чут и волята му да бъде уважена“, заяви председателят на инициативния комитет Росица Кирова.

На въпроса защо им бе необходим отделен инициативен комитет, различен от този на „Шоуто на Слави“, г-жа Кирова отговори: „Жалко е, че в нашата държава подобни въпроси се задават от журналистите, а нито един член на ЦИК не излезе в националните медии да разясни, че законодателството допуска множество инициативни комитети, както и че, веднъж регистрирани, тези комитети получават финансиране за провеждане на разяснителна кампания. Това е единственият, предвиден от закона начин, повече хора да узнаят и да се включат в допитването. Колкото повече комитети в подкрепа, толкова по-добре. Толкова повече ще се говори, ще се спори, ще се обяснява. За системните партии това е тема, която биха искали да запратят в небитието. Тези, които искат да си запазят статуквото, не искат да се говори за референдума. Искат тишина. С изключение на „Шоуто на Слави“ и няколко предавания на bTV, никой не споменава за този референдум. За сметка на това лица като Мишо Шишарката и Пищова са излъчвани и цитирани в почти всички национални електронни и печатни медии. Приоритетите на обществото и управляващите от години са различни. Ние, от „Единни за промяна“, искаме да променим България и допитването е стъпка в тази посока“.

Подписката, заедно с всички изискващи се по закон документи, предстои да бъде внесена в ЦИК, откъдето да се произнесат по регистрацията на инициативния комитет на „Единни за промяна“. Неговата цел е провеждането на информационно-разяснителна кампания в подкрепа на въпросите на националния референдум, който ще се проведе на 6 ноември тази година.

Сподели в социалните мрежи