logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Росица Кирова в „Референдум“ по БНТ: Политическата система не работи в интерес на българите. Време е да я променим!

Аргументирано, точно и ясно, отстоявайки правата на българските граждани със силен призив за промяна отправи от малкия екран представляващият инициативния комитет на „Единни за промяна“ в националния референдум Росица Кирова.
В предаването „Референдум“ по БНТ във вторник вечер, Кирова защити позицията на инициативния комитет в подкрепа на трите въпроса на предстоящия национален референдум.
„Единствено мажоритарният вот дава възможност на избирателя пряко да контролира избрания от него народен представител“, коментира Росица Кирова. В диспут със своите събеседници, тя изтъкна предимствата от въвеждането на мажоритарна избирателна система в два тура, която ще доведе до излъчване на личности, хора с морал и отговорност към своите избиратели.
„Явно е, че има недоверие в политическата система, която не работи. Тя не работи в интерес на българите и е крайно време да я променим“, каза още Кирова.
В дискусията Росица Кирова остро разкритикува порочната практика политическите партии в една бедна България да получават огромни държавни субсидии от милиони левове годишно. „Оказва се, че да си голяма политическа партия е доста печеливш бизнес. Не е ли това една форма на купуване на гласове?“, запита риторично Кирова и призова всички българи да излязат на 6 ноември и дадат своя глас в националното допитване.

Пълния запис на диспута от предаването „Референдум“ тук“:

http://imedia.bnt.bg/predavanyia/referendum-s-dobrina-cheshmedzhieva/diskusiya-po-trite-vaprosa-za-natsionalniya-referendum

Сподели в социалните мрежи