logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

В изборния ден поискайте своята бюлетина за националния референдум!

Дайте своя глас и защитете гражданската си позиция.
Отстоявайте правата си и на 6 ноември поискайте своята бюлетина за националния референдум, ако такава не ви бъде предложена. За това призовават членовете на инициативния комитет на „Единни за промяна“, регистрирани в подкрепа на трите въпроса в националното допитване.
Бъдете бдителни към всякакви опити за манипулации и при всяко съмнение, че вотът може да бъде опорочен алармирайте представителите на „Единни за промяна“, които ще дежурят в секционните избирателни комисии във Видин и областта.
Гласуването се извършва в избирателната секция по постоянния адрес на гласоподавателя.
* Ако не сте вписан в избирателния списък за гласуване, но имате право да гласувате, можете да поискате да бъдете вписан в допълнителната страница на списъка;
* Да оспорвате отказа на СИК да Ви допише в избирателния списък в деня на референдума, ако имате право да гласувате. Отказът на СИК е писмен. Длъжни са да ви го връчат и можете да го оспорвате пред РИК, която се произнася по жалбата незабавно;
При установяване в деня на референдума, че сте вписан в списъка на заличените лица, имате право да гласувате, ако:
* представите удостоверение, че е отпаднало основанието или не е налице основание за вписването Ви в списъка;
* се явите в избирателната секция по постоянен адрес, когато е издадено удостоверение за гласуване на друго място или сте вписан в списъците на лицата заявили, че ще гласуват извън страната;
* да искате от член на СИК точното вписване на данните от документа Ви за самоличност в списъка за гласуване на референдума.
В Областната дирекция на МВР във Видин е създадена организация за гражданите, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт), защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок на валидност, да имат възможност да упражнят правото си на глас. Паспортните гишета в ОД на МВР – Видин,  РУ-Белоградчик и РУ-Кула ще работят на 5 ноември от 08.30 часа до 17.00 часа и на 6 ноември от 08.30 часа до 19.00 часа. Удостоверения се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта. За упражняване правото на глас за президентските избори и за референдума се издава едно общо удостоверение.
За всякакви нередности, въпроси и сигнали може да се обръщате към представителите на „Единни за промяна“ на дежурните ни телефони в изборния ден: 0886063459 и 0884541900.

Сподели в социалните мрежи