logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

От „Единни за промяна“ споделиха чудесата на Коледа с децата от дома в Белоградчик

„Коледно вълшебство“ поднесоха възпитаниците на Дома за деца лишени от родителски грижи „Надежда“ в Белоградчик на представители на гражданско обединение „Единни за промяна“ във Видин. В навечерието на светлите празници членове на гражданското обединение гостуваха в социалното заведение, където живеят 28 деца на възраст от 4 до 18 години.
„Тук сме, защото вярваме в чудесата и силата на верните приятели, каквито очакваме да бъдем с вас. Заедно да споделим наближаващото Рождество Христово и да направим така, че всички да срещнем Новата година, окрилени с надежда. Дано следващата година е по-добра за всички и най-вече за вас – децата на България“, сподели Росица Кирова.
Едва пристъпили прага на дома, екипът на „Единни за промяна“ бе посрещнат от своите добри познайници с театрална сценка под наслов „Коледно вълшебство“, в която децата пресъздадоха тайнствата на Бъдни вечер. Разчупвайки обредния хляб, децата нарекоха 2017-та година да е здрава, плодовита и много щастлива.
unnamed-13С трогателни думи към възпитаниците на дома се обърна Светлана Димитрова, друг представител на „Единни за промяна“. В този ден тя сподели своя личен празник – рождения си ден, не другаде, а именно в дом „Надежда“, където е чест и желан гост и приятел.
И както се полага на празник, децата бяха зарадвани с подаръци и лакомства. Заедно с татко си Емил Трифонов, 8-годишният Милен изненада новите си приятели със свои играчки, с които момчето само решило да се раздели, за да зарадва и други деца. С искрената си непринуденост и любознателност младите възпитаници на дома пък обсипваха възрастните с въпроси, пяха песнички и им разказваха за своите мечти и желания. Прекараните няколко часа заедно едва стигнаха за планове и договорки, които момчетата и момичетата от гражданското сдружение правиха с децата за следващите срещи. „Ще се съберем заедно в новата година с всички онези от сдружението ни, които вече познавате от други срещи, а днес не са тук. И всички ще играем, ще учим и ще мислим за бъдещето“,каза Кирова.
За довиждане всички си обещаха нови срещи и уговориха да се видят съвсем скоро. От гражданското обединение поканиха децата на кино във Видин, а Росица Кирова им поднесе и друга изненада – съвместна екскурзия, която „Единни за промяна“ ще направят специално за дом „Надежда“, чийто възпитаници притежават един уникален талант. Този да даряваш любов и топлота дори и на непознатия, пристъпил прага на необятния свят на детската душа.unnamed-10

Сподели в социалните мрежи