logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Подписка за строителството на „Тунел под Петрохан“

Гражданско обединение „Единни за промяна“ се присъединява към инициативата за събирането на подписи в подкрепа изграждането на тунел под Петрохан.
В националната гражданска инициатива са се включили жители от различни селища на Северозападна България. Всички те са единодушни, че със строителството на тунел под Петрохан не само ще се съкрати значително разстоянието до столицата, но и това е възможност за съживяване на този край на страната и привличане на инвеститори.
Още преди 1990 г. съществуват планове за изграждане на тунел под седловината, който би улеснил пътуването до Северозападна България и би подобрил транспортните връзки с Румъния. Евентуален тунел би съкратил разстоянието от София до Видин със 100 км, а от него до Враца ще бъдат само 30 км.
Всички видинчани, които желаят да дадат своята подкрепа, могат да се включат в подписката в офиса на „Единни за промяна“ – ул. „Княз Борис I“ №2.
Подписи ще се събират до 19 Февруари, след което ще бъдат внесени по установения ред, за да се стигне и до Народното събрание, обясниха организаторите.

Сподели в социалните мрежи