logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

„Единни за промяна“ – в защита безопасността на видинските деца

Гражданско обединение „Единни за промяна“ стартира подписка за нова организация на движението на автомобилите в района на ОУ „Иван Вазов“ и ЦДГ „Арабела“. Инициативата е в подкрепа и защита на безопасността на видинските деца, чиито родители надигнаха глас на недоволство и поискаха общината незабавно да предприеме действия за нормалното придвижване на учениците и децата в тази опасна за тях зона на Видин.
„Във връзка с множество оплаквания и питания от родители, касаещи сигурността на децата, учащи в ОУ „Иван Вазов“, предлагаме районът – пред училището на ул. „Широка“ при кръстовището с ул. „Цар Симеон Велики“ и до автобусната спирка в посока кръстовището с ул. „Христо Ботев“ – да бъде обособен като място за кратковременно спиране и паркирането на автомобили да бъде забранено с решение на Общински съвет-Видин, както и от комисията по безопасност на движението“, заявяват от „Единни за промяна“. От обединението са категорични, че по този начин родителите, които водят и прибират децата си от училище, ще могат да спират на безопасно за тях място, а зоната ще изпълни изцяло функционалното си предназначение.
„В момента мястото се използва като постоянен паркинг за личните и служебни автомобили на МВР. За престоя на автомобилите през целия ден липсва решение на Видинския общински съвет, както и друга законова норма, изискваща този общински паркинг да се ползва от държавното ведомство“, допълват още от „Единни за промяна“.

Подписката, заедно с предложението на „Единни за промяна“, ще бъдат предоставени на вниманието на  кмета на общината за незабавно решение.

Сподели в социалните мрежи