logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Общината пренебрегва проблемите на видинските роми

„Трябва работа и реални резултати, а не само празни приказки и обещания“. Това коментира общинският съветник от „Единни за промяна“ Даниил Томов, който разкритикува дейността на общината и отношението й към ромското население.
По време на първото за тази година заседание на Общинския съвет Томов за пореден път отправи упрек към кмета и администрацията му за пренебрежителното им отношение към жителите на ромския квартал на Видин „Нов път“. Томов припомни, че още преди година е настоял общината да преразгледа решението си и смени назначения от тях представител в квартала, срещу когото местните хора негодуват.
„Явно обаче си изпълнявате предизборните договорки и не се интересувате за останалите жители на квартала“, заяви Томов. Той определи като подигравка назначаване на хора, които нямат поне средно образование и елементарна грамотност.
Думи на недоволство Даниил Томов отправи към местната власт и при разглеждането на плана за действие за 2017 година на община Видин за интеграция на българските граждани от ромски произход, както и приемането на годишен мониторингов доклад за интеграция на ромите. От трибуната съветникът от „Единни за промяна“ заяви, че общинското звено в квартал „Нов път“ не работи и не е в подкрепа и помощ на хората от района. Все проблеми, системно и целенасочено пренебрегвани от местната власт и удобното й мнозинство в Общинския съвет, които явно и през новата година ще си я карат постарому.

Сподели в социалните мрежи