logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Жителите на Дунавци гневни на депутатите и партийните лъжи

Изборът „Не подкрепям никого“ на парламентарните избори 2017 събра на среща жителите на град Дунавци и представители на гражданско обединение „Единни за промяна“.
В продължение на близо два часа Росица Кирова, Милен Милчев, Мариета Георгиева, Павел Тодоров и Даниил Томов дискутираха със своите домакини важността за масов протестен вот, който да доведе до смяна на системата и прекратяване своеволията на партийните централи.
unnamed (1)„Няма време, трябва сами да предприемем спешни мерки, защото регионът ни умира. Да покажем на 26 март колко сме много и направим заедно промяната“, апелира Росица Кирова. Тя припомни, че на провелия се национален референдум над 2,5 милиона българи са заявили по категоричен начин искането си за въвеждането на мажоритарна система, която да позволи избиране на личности, а не на партийни послушници.
„Прави ви чест за позицията да издигнете кандидата „Не подкрепям никого“, защото хората са отчаяни и обезверени. Чест е, че едно гражданско обединение е поело инициативата да води такава мащабна кампания, за да ни събуди“, възкликна от залата жител на Дунавци. Въодушевено мъжът с побелели коси призова своите съграждани да отидат и да гласуват, защото само така ще заявят своята позиция, а не като си седят вкъщи и тихомълком негодуват.unnamed (2)
„Не се притеснявайте да изразите волята си и на 26 март кажете на всички партийни кандидати – Не ви искаме!“, заяви Милен Милчев. Думите му бяха подкрепени и от друг представител на „Единни за промяна“ – Мариета Георгиева: „Да кажем ясно и категорично, че не сме съгласни с тази система, а ако трябва ще излезем и на улицата, за да отстояваме правата си“.
С гробна тишина и поклащане на глави в знак на отрицание жителите на Дунавци отговориха на въпроса „Изпълниха ли депутатите това, което ви обещаваха през последните 20 години?“. Пред „Единни за промяна“ местните хора изразиха възмущение, че партийците се сещат за тях само от вот на вот, а животът им не само не се е променил към по-добро, а от ден на ден става все по-труден.
„Трябва да имаме възможност да избираме депутати, които лично да отговарят пред избирателите, а не да се крият зад партиите си. Хора, които имат отговорност и срам“, каза Росица Кирова.
„Къде сгрешихме ли? Във всичко сгрешихме, давайки им своето доверие. Никой от тях не направи нищо за нас, обикновените хора“, прозвучаха гневни реплики от залата, където присъстващите обединиха мнение, че ако всички българи не променят мисленето си, то нищо в страната ни няма да се промени.
„Ядосайте се! Ядосайте се наистина и гласувайте за последното квадратче в бюлетината „Не подкрепям никого“. Нека заедно да покажем, че тази система не ни харесва и е време за истинска промяна“, допълни още Росица Кирова.

Сподели в социалните мрежи