logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

СЕМ атакуваха „Гражданско обединение Единни за промяна“

Жалба срещу „Гражданско обединение Единни за промяна“ подадоха в ЦИК от Съвета за електронни медии. Защо такава важна институция се възмути от призивите на гражданското обединение не е ясно. Или цензурата в България си има орган ..

Факт е, че жалбата е разгледана и възмущението на СЕМ, че от „Единни за промяна“ правят агитационна кампания е взето под внимание.

Негодуванието на господата от СЕМ, че някой си позволява да не харесва никого от предлаганите политически субекти и агитира за промяна на матрицата с избор на квадратчето „Не подкрепям никого“, обаче се оказа напълно неоснователно.

Законът дава право на граждани и организации да правят своята кампания и да разясняват позицията си, както и да агитират и не предвижда наказания, концлагер или публични арести за това.

Друг е въпросът защо изобщо от СЕМ са забравили, че смисълът на изборите е да се даде възможност на гражданите да изберат своите представители, а не да узаконят спуснатите партийни водачи на листи. Може би контролният орган не знае това или от зор да защити партийните интереси на онези, чиито поръчки и политики изпълнява са пропуснали значението на думичките демокрация и суверен.

Сподели в социалните мрежи