logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Спортен празник събра стотици деца във Видин

За втора поредна година Видин бе домакин на турнир по карате „Супер боец“. Негов организатор е Спортен клуб по бойни изкуства – Видин, под председателството на Вардан Папикян, и Цетрален полицейски карате клуб.
В неделния ден спортна зала „Фестивална“ събра над 100 деца, между 6 и 18-годишна възраст, от различни клубове в страната, които демонстрираха умения, много желание и хъс за победа пред съдийския състав, треньори и публика.
С топли думи и пожелания за успехи към младите участници в турнира се обърна председателят на гражданско обединение „Единни за промяна“ Росица Кирова: „Това, което днес постигате в спортната зала, ще постигате и в живота. Ще се научите да побеждавате и да губите с достойнство. Ще се научите да бъдете упорити и постоянни. Продължавайте да спортувате, защото спортът ви учи да бъдете по-добри във всичко“.
При откриването на турнира Росица Кирова приветства за усилията организаторите на събитието – Вардан Папикян и Тони Петров, и изрази очаквания, че догодина спортната проява ще прерасне в международна с още повече участници и по-голяма популярност.
„С благодарност към треньорите, които се грижат за младите спортисти. Скъпи деца, те ви възпитават в спортен дух, учат ви да бъдете добри, да бъдете постоянни и дисциплинирани, учат ви да уважавате съперника“, каза още Кирова.

Освен на татамито младите спортисти премериха и точен мерник при стрелба с пневматична пушка, под указанията и ръководството на треньора по спортна стрелба и участник на Олимпийските игри в Пекин Ирена Танова. Ден преди турнира Танова представи и лекция по основи на стрелбата с боен пистолет, а след това се проведе и надпревара с пневматичен пистолет в малка мишена.

„Организирахме турнира с много желание. Амбицията ни е той да се превърне в традиция“, обясни Вардан Папикян. Той изказа благодарност към своите колеги и всички участници, допринесли състезанието да се превърне в истински празник на спорта във Видин.
Победителите в различните надпревари бяха отличени с медали и купи.
Турнирът завърши с пожелания за нова среща догодина, когато на видинска спортна сцена отново да си дадат среща младостта, борбеността и силата на спортния дух.

Сподели в социалните мрежи