logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Данъчните запечатаха търговски обекти във Видинско

През последния месец във Видинска област са запечатани за седем дни два търговски обекта за неиздаване на касови бележки. Предстои запечатването на още два, съобщиха от офиса на НАП-Видин. Освен налагането на глоби, когато се установят нарушения, свързани с липса на касови апарати или издадени касови бележки, инспекторите на НАП запечатват търговските обекти, допуснали нарушенията, за срок до 1 месец.
От началото на годината до момента затворените обекти са над 700 в цялата страна, като средният срок на запечатване е 11 дни.
От приходната агенция съобщиха още, че инспекторите засилват контрола за спазването на данъчните изисквания при провеждането на масови прояви като концерти, фестивали, изложения и други подобни в цялата страна. Календарът на културните събития се наблюдава от служителите на приходната администрация, като проверките ще са насочени главно към издаването на касови бележки и отчитането на оборотите.
Издаването на касова бележка е задължително при плащане в брой, когато се продава стока или услуга независимо дали това става в търговски обект или на сергия по време на фестивал или изложение. Поискването и съхранението на фискален бон е много важно и за потребителите, защото упражняването на правата им без този документ би било силно затруднено, допълват от приходната администрация.

Сподели в социалните мрежи