logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Парламентът се обяви против 2,5 милиона българи

Народното събрание се обяви против промените в Изборния кодекс и не пожела да изпълни волята на народа за въвеждане на мажоритарна система с избиране на народни представители в два тура.
121 депутати гласуваха против, 98 „за“, 1 „въздържал се“ на първото разглеждане на законопроекта в пленарна зала. Против промените бяха народните представители от БСП, ДПС и Обединените патриоти. Наред с мажоритарния вот депутатите отхвърлиха и предложението за намаляване на партийната субсидия от 11 на 1 лев.
С отказа си да се съобразят с искането на над 2,5 милиона български граждани, които гласуваха на националния референдум, депутатите за пореден път доказаха, че не са в парламента, за да служат на избирателя и се съобразяват с исканията му. Гласуването „против“ отново доказа и нещо много важно – че управленската система в България, в сегашния си вид, е опорочена, изпразнена от съдържание и се ръководи единствено от лични и тяснопартийни интереси. Докога послушковци, бездарници и хора без морал ще позволяваме да ни управляват? Това зависи от всеки един от нас.

Сподели в социалните мрежи