logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Молебен канон бе отслужен пред образа на Света Богородица

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан в катедрален храм „Св. вмчк Димитър Солунски“ тържествено бе отслужен Молебен канон към Божията Майка. Това е първият канон за настъпилия Богородичен пост, съобщиха от Видинската митрополия.
Богослужението бе оглавено от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, в съслужение с духовенството при храма в присъствието на много благочестиви християни и гости.
В своето слово след канона епископ Поликарп благослови вярващите и отправяйки благодатно слово подчерта важността и значението от молитвената закрила на Света Богородица, както и това, че чрез нея светът позна троичния Бог и се удостои да види невеществената светлина. Епископ Поликарп подчерта, че е хубаво да подражаваме на Света Богородица и на всички онези, които не от лика на духовенството са писали, творили и днес изпълват сърцата на църквата с молитва, покаяние и смирение.
Молебният канон бе извършен пред чудотворния образ на Божията Майка – „Млекопитателница“, която се намира в Светия олтар на митрополитския храм „Св. Николай Чудотворец“.
На всички присъстващи бе дадена по една икона с образа на Света Богородица за здраве и благословение.

Сподели в социалните мрежи