logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Огнеборците от Видинско реагират денонощно на сигнали

При пълна мобилизация работят екипите на районните служби в областния град, Белоградчик и Кула, информират от РД ПБЗН-Видин. Огнеборците, подпомагани от служители на Горското стопанство и местните доброволни формирования, реагират денонощно на сигнали за пожари в региона.
Само през последното денонощие пожарникарите гасили два пожара без материални загуби – в землището на село Кошава и в село Сланотрън. В неделя ликвидираните пожари без материални загуби в областта били 12, а в съботния ден – 9. Спасени са сгради, гори и посеви, разположени в непосредствена близост до пожарите.
На 5 август в 2,53 часа в дежурната част на Кулската пожарна служба бил получен сигнал за горящи сухи треви в близост до изхода на село Макреш в посока гара Макреш. Екип огнеборци потушили пожара. Същият ден, в 14.40 часа отново било сигнализирано за горящи треви в близост до първоначалния пожар. Поради силния вятър огънят обхванал около 500 декара ниви със слама и пустеещи площи в посока селото, като по пътя си унищожил захранващи кабели на охранителна система и инвентар на фотоволтаичен комплекс, пчелни кошери и стопанска сграда. Причината за пожара е в процес на установяване. По случая в РУ-Кула е образувано досъдебно производство.
Също на 5 август в 9,05 часа бил получен сигнал за пожар в гора в землището на село Гюргич. Огънят унищожил около 110 декара иглолистна гора. Причината е в процес на установяване. В потушаването на пожара участвали екипи с два автомобила на РСПБЗН-Белоградчик, служители на горското стопанство и доброволци от формированието на село Ружинци.
На 6 август сутринта е получен сигнал за пожар в гора в землището на село Плешивец. Причината – небрежност при боравене с открит огън. Унищожени били 55 декара гора. В потушаването на пожара участвали екип на РСПБЗН-Белоградчик и служители на горското стопанство.

Сподели в социалните мрежи