logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Занимания в библиотеката

Занимания по роботика с Lego и програмиране със Scratch ще се проведат в Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ във Видин, съобщиха оттам. Начинанието е част от Европейската седмица на програмиране. Уроците се организират от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ и библиотеката.
На 11 октомври в детския отдел ще има две занимания с Lego робот, а ден по-късно в чуждоезиковата читалня са уроците по програмиране със Scratch за деца от 8 до 14 години.
Като част от Европейската седмица на програмирането Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ организира и обучение по програмиране за деца с използване на Финч роботи. Децата ще направят първите си стъпки в програмирането и ще се запознаят с работната среда по интересен и забавен начин. Обучението ще се проведе на 14 октомври в залата за изяви на библиотеката. В рамките на инициативата обучения ще се проведат в местни училища и други населени места от областта.
Финч е нов робот за обучение по компютърно моделиране и информатика с иновативни дизайн и функционалност. Предназначен е да подпомага овладяването на редица езици за програмиране, сред които Scratch, Java, C, включително среди, подходящи за ученици на възраст до пет години.
Благодарение на посолството на САЩ у нас и фондация „Глобални библиотеки“ библиотеката разполага с пет комплекта роботи, като по този начин ще бъде осигурена възможност повече деца да се срещнат с тази техника.

Сподели в социалните мрежи