logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Над 600 сигнала за нарушаване на нощната тишина във Видинско

Сигналите за нарушаване на нощната тишина са сред най-често подаваните в полицията през месеците юни, юли, август и септември. За последните четири месеца сигналите за цялата Видинска област са 603. Това сочат обобщените данни на отдел „Охранителна полиция“ в Областната дирекция на МВР-Видин, съобщиха от пресцентъра на ведомството.
„Общественият интерес задължава институциите, имащи отношение по въпроса, да направят всичко необходимо, за да осигурят спокойствието на хората. Необходимо е да разширим дебата по този въпрос и да ангажираме институциите и представителите на местната власт в търсене на оптимално и ефективно решение. Ще настояваме разискванията да бъдат открити за медиите, за да има прозрачност в действията на всички заинтересовани“, съобщи днес на брифинг старши комисар Янко Янколов – директор на полицията в крайдунавския град.
Главен инспектор Веселина Николова – началник сектор „Охрана на обществения ред и териториална полиция“ уточни, че дежурните екипи са реагирали на всички сигнали, подадени от граждани за нарушаване на нощната тишина.
През четири месеца най-малко сигнали за нарушаване на нощната тишина са били получени в Районно управление в Кула – 13, като за тях полицейските служители съставили 13 протокола за предупреждение и един акт по Наредбата на местния Общински съвет.
На територията на Районно управление -Белоградчик сигналите за нарушаване на нощната тишина за четирите месеца са 118. Дадени са 20 писмени полицейски разпореждания, 45 писмени полицейски предупреждения, а броя на съставените актове по наредбите на общинските съвети е 39. Най-често сигналите на територията на РУ-Белоградчик са подавани за адреси в кв. „Карловица“ в града и селата Медовница, Ружинци, Горни Лом и Рабиша.
За същия период най-много са сигналите за нарушаване на нощната тишина в Районното управление във Видин – 472. В 258 случая е било констатирано нарушение. Съставени са 43 писмени полицейски разпореждания по Закона за МВР, 231 протокола за предупреждение и 75 акта по Наредбата на община Видин. Всички съставени актове са изпратени в общината за издаване на наказателни постановления. Сигнали за нарушения в областния град са подавани от всички жилищни райони и касаят случаи, свързани предимно със силна музика по време на частни празненства или говорене на висок глас пред жилищните блокове. Голяма част от сигналите през месец август са свързани със силната музика по време на сватбени и други тържества на открито в квартал „Нов път“.

Сподели в социалните мрежи