logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Празнични събития за Димитровден организират в библиотеката

Различни събития организира Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ по повод Духовния празник на Видин – Димитровден.
В залата за изяви на отдел „Заемна за възрастни“ художникът Петър Дарковски ще представи самостоятелна изложба на тема „Стари видински къщи“. Жителите и гостите на града ще могат да се насладят на платната на твореца, изобразяващи архитектурата на старите български къщи, отделни елементи от интересни постройки, абстрактни символи и силуети, които имат особено характерен стил, типичен за него.
Регионалната библиотека ще е домакин и на деветото ученическо състезание „Аз познавам Видин“. Участие в него ще вземат възпитаници на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, СУ „П.Р. Славейков“, СУ „Цар Симеон Велики“, ОУ „Отец Паисий“, ОУ „Иван Вазов“ и ОУ „Любен Каравелов“. Тази година състезанието ще премине под надслов „Разкажи на приятел за твоя роден град“. Целта е учениците да обогатят познанията си за забележителностите на Видин.
Библиотека „Михалаки Георгиев“ има удоволствието да представи Лора Цветанова и новата й книга „Сборник с мисли от и за живота“. Както подсказва заглавието, сборникът съдържа над 100 мисли, които са вдъхновени от житейския й път или почерпени от други хора с повече опит. Авторката е вече позната на читателите с книгите „С усмивка към живота“, „Тържество на духовни търсения“, „Душата на дете“ и два сборника с приказки – „Вълшебни приказки“ и „Приказен свят“.

Сподели в социалните мрежи