logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

„Пътна полиция“ започва традиционната акция „Зима“

„Пътна полиция“, в партньорство със СБА и БЧК, стартира ежегодната акция „Зима“, чиято цел е ограничаване на пътнотранспортния травматизъм. Подробностите за предстоящите проверки бяха представени на брифинг от старши комисар Янко Янколов – директор на ОДМВР-Видин, главен инспектор Владимир Герасимов – началник на сектор „Пътна полиция“ и Николай Николов – управител на СБА-клон Видин.
От 1 до 30 ноември, в рамките на акцията, ще бъдат реализирани три кампании: „С безопасно пътно превозно средство през зимата“, „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“ и „Безопасно шофиране през зимата“.
По време на трите кампании, на територията на област Видин, ще бъдат проведени тематични специализирани полицейски операции, съобщи старши комисар Янколов.
„Техническата изправност на автомобилите е много важна, ако ви предстои дълго пътуване през зимните месеци, задължително следете прогнозата на синоптиците“, апелира главен инспектор Герасимов.
От 1 до 11 ноември всички автомобилисти ще могат да проверят напълно безплатно готовността на своя автомобил в пунктовете на СБА във Видин и Белоградчик. По системата „отворени врати,“ в рамките на обявеното работно време, ще се извършва безплатна проверка на фаровете и състоянието на гумите на автомобила, съобщи управителят на СБА.

Сподели в социалните мрежи