logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

25 деца и младежи се обучаваха в здравословен живот чрез спорт

„Невероятни деца, които за две години усъвършенстваха своите качества и надграждаха с изключителна активност и интелигентност“. Това сподели шампионът по кану-каяк Борис Недялков, който е и ръководител на проекта за детско и младежко развитие под надслов „Взаимодействие за бъдещи шампиони“.
На заключителна пресконференция младият видинчанин обяви резултатите и изпълнените дейностите по проекта, който се финансира по Програмата за детско и младежко развитие, основаващо се на подход, при който се отчитат и надграждат силните страни на детето. Основната целева група са били 20-25 деца и младежи, организирани в безплатни спортни занимания и групи по интереси – баскетбол, волейбол, футбол, кану-каяк, аеробика и др.
„Целта на проекта бе да популяризира и утвърди подходи на работа с деца и младежи, като развива силните им страни. Опитахме се да развием личните им качества – физически и психически на деца и юноши от 9 до 18 години, да изградим у тях самочувствие, самоувереност, умения за работа в екип и справяне с трудности, чрез насърчаване участието им в редовни занимания с физическа култура и спорт“, обясни Недялков.
Проектът е изпълняван от сдружение „БОКАЯ“ Видин в партньорство със СОУ „Цар Симеон Велики“ и спортен клуб по кану-каяк „Бдин 77“ – Видин, с помощта на фондация „Работилница за граждански инициатива“ и финансовата подкрепа на фондация „Оук“.

Сподели в социалните мрежи