logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Отвориха офертите за пропадналия път към ГКПП „Връшка чука“

Отворени са ценовите оферти на допуснатите участници в тръжната процедура за избор на изпълнител на строително-монтажните работи по възстановяването на пропадналия участък при 10-ти километър на второкласния път Видин – Кула – Връшка чука, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.
Четирима са кандидатите: „Станилов“ ЕООД – 1 749 810,05 лева без ДДС; ГБС „Инфраструктурно строителство“ АД – 1 217 879,68 лв. без ДДС; „Трейс Груп Холд“ АД – 1 145 153,16 лв. без ДДС и „ИСА 2000“ ЕООД – 2 111 696,65 лв. без ДДС.
Обществената поръчка предвижда изграждането на укрепителна пилотно-анкерна конструкция за трайно стабилизиране на пътния участък. Ще бъде реконструиран и компрометирания водосток. Прогнозната й стойност е 2 350 600 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение e 110 дни.
Интензивните валежи през 2014 г. активизираха свлачищна зона на пътя, предизвикаха пропадане на пътната настилка и отваряне на дълбоки пукнатини, достигащи над 1 метра в дълбочина и широчина. Разрушен е и тръбен водосток, който не поема повърхностните води, с което процесът на свличане се ускорява и предизвиква пропадане на пътната настилка. Това наложи възлагането на проектантски работи, които да изяснят причините за възникналите дестабилизационни процеси, да се предложат конкретни мерки и технически проект за трайно укрепване и възстановяване на засегнатия участък. Авариралата отсечка е между селата Бела Рада и Войница.
Засегнатият участък е затворен за движение, а трафикът на МПС е пренасочен по обходен маршрут – по стария път II-14, който е в непосредствена близост до авариралия участък. Скоростта е ограничена до 40 км/ч. Поставена е необходимата пътна сигнализация.

Сподели в социалните мрежи