logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Медици на протест пред болницата в Белоградчик

Болницата в Белоградчик е една от общинските болници в страната, застрашени от фалит. Това е и основният мотив на лекарите и медицинския персонал на лечебното заведение да се отзоват на решението на Сдружението на общинските болници и заедно с още 21 здравни заведения от страната да излязат на протест под мотото „Спрете унищожаването на общинското здравеопазване“, съобщиха от общината в Белоградчик.
Д-р Румяна Цонева се обърна с декларация към присъстващите и сподели за тежката ситуация, в която се намират тези болници и в частност Белоградчишката, обслужваща четири общини. Тя изпълнява и социални функции по оказване медицинска помощ в отдалечени и слабо населени планински и полупланински райони с население, в което преобладават възрастни хора, социално слаби, болни, някой от които и без здравни осигуровки.
Началникът на Акушеро-гинекологично отделение обяви и стъпки за стабилизиране на общинските болници. Най-важните две от тях са свързани с отпускане на 30 милиона лева за стабилизиране и актуализиране цените по клинични пътеки, които не са коригирани от 2006 година.

Сподели в социалните мрежи