logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Видинчанка даде пари и злато на измамник

71-годишна видинчанка се раздели със 700 лева и златни накити, след като влезе в клопката на телефонен измамник, съобщиха от полицията.
На 21 януари в 13,20 часа видинчанин сигнализирал на тел.112, че баба му е станала жертва на телефонна измама. Установено било, че между 12,30 и 13,00 часа 71-годишната жена получила на стационарния си телефон обаждане от мъж, представил се за полицейски служител. Той поискал съдействие за залавяне на телефонни измаминци. Жената стриктно изпълнила дадените й указания – събрала 700 лева и златни накити, завързала ги в найлонов плик и пуснала пакета от балкона на апартамента си.
Работата на разследващите продължава. По случая в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.
Криминалисти за пореден път напомнят: Полицията не търси финансово съдействие от гражданите при провеждане на операции или задържане на извършители на престъпления. Никога не давайте пари и ценности, поискани по телефона от хора, представящи се за полицейски служители или други длъжностни лица Получите ли телефонно обаждане с искане за пари незабавно прекъснете връзката, сигнализирайте на тел.112 или в най-близкото поделение на МВР. Никога не правете плащания, под какъвто и да било предлог, след поискани суми в телефонен разговор.

Сподели в социалните мрежи