logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Никой от тях не подкрепи протеста на видинските граждани!

Днес преди обед на среща в града ни се събраха представители на властта от местно и национално ниво – депутатите Владимир Тошев, Росен Живков, бившият им колега Михаил Миков, областната управителка Албена Георгиева, заместничката й Елка Георгиева, заместник-кметът Цветан Асенов и съпругата му Веселка Асенова, която е й шеф на РИО, председателят на Общинския съвет Генади Велков и т.н. Събирането бе във връзка с връчване на приза „Бялата птица“, поради значим обществен принос за благоденствието на община Ружинци.
Общината от около 4000 жители е загубила около 10 % от своето население за последните две години, но пък според организаторите, г-н Александър Александров – кмет на общината, е превърнал гражданството на Ружинци в общност, която стопанисва два от най-големите стадиони в областта, раздава „топъл обяд“ на повече от 700 социалнослаби жители и намалил безработицата двойно. Само за сведение на читателите – в община Ружинци основни работодатели са общината и държавата.
За наше огромно съжаление нито награденият, нито високопоставените гости не подкрепиха протеста на видинските граждани и още повече – като властимащи не си свършиха работата и не направиха, което да доведе до краен резултат – стартиране на процедурите за строителство на целият път Видин-София и ясно решение на МС с график и крайни срокове за обекта.

Сподели в социалните мрежи