logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Покана към министър Нанков от гражданите на Видин и региона

Съгласни ли сте да поканим министър Нанков в събота на 17ти февруари на среща с гражданите, за да каже кога ще бъде взето Решението на МС за пътя Видин – София и тунела под Петрохан. С такова решение ще бъде уточнен графика за различните отсечки, етапите на строителство и крайния срок за завършване на целия път до Видин, не само на части от него.
На 17ти в събота от 11.00 часа на познатото място може да посрещнем министъра и да ни отговори кога ще бъде взето решението, с което ще се гарантира и финансовата обезпеченост на проектите, за които така обстойно разказва в различни медии началника на АПИ. Самият министър също направи, макар и на собствената си стена изявление, че има финансиране и дори решение на МС. Да му дадем възможност да ни го покаже. И да се увери, че не сме безмозъчни, заблудени, безработни, мързеливи и прости, както го убеждават приятелите му под неговата публикация.

Припомняме: Проектите за различните отсечки са възложени през 2013г. във връзка със строителството на Дунав мост 2 и поетите от българска страна ангажименти за разширяване на подходите към моста по Европейски коридор номер 4.
Отсечката Димово – Ружинци е обявена за обект с Национално значение още през 2006 г. Успоредно с процедурите за инфраструктурата на Дунав мост 2 са пускани и процедури за идеен проект за тунел под Петрохан.
Скоростният път до Видин бе обявен за обект с Националено значение през май, 2011 г. Същият присъства и в Оперативна програма транспорт 2007-2013г.
През 2014 г. този инфраструктурен обект бе изваден от списъка на обекти с Национални приоритети от правителството на Близнашки и последвалото правителство на ГЕРБ.
Днес в списъка с обектите с Национално значение е включена магистралата Велико Търново – Русе, но не и пътя до Видин.

Източник: Фейсбук

Сподели в социалните мрежи