logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Преведени са средствата за лекарствена терапия на здравноосигурени пациенти

Районната здравноосигурителна каса (РЗОК) изплати 443 000 лева на аптеките в област Видин, които по договор с касата осигуряват лекарствени продукти за домашно лечение. Изплатените от РЗОК-Видин средства са за осигурените лекарствени продукти, медицински изделия и диетични храни за специални медицински цели, за домашно лечение през първата половина на месец януари тази година, съобщиха от РЗОК.
НЗОК, респективно РЗОК, осигурява качествена скъпоструваща лекарствена терапия за домашно лечение, съответстваща на най-новите терапевтични подходи на европейско ниво, включително на млади хора в работоспособна възраст, с което им осигурява по-качествен начин на живот. Процедурата за получаването й е максимално облекчена.
През 2017 г. за получаване на най-скъпите терапии по реда на протокол 1А, от РЗОК-Видин към комисия в Националната каса са насочени 264 протокола; 1В, обработени на ниво РЗОК – 434 протокола. На гише в рамките на същия работен ден са обработени 5201 протокола. Комисията в РЗОК е одобрила 288 протокола от типа 1С. Срокът за тях е 1 месец, но в РЗОК-Видин се обработват и предават на пациентите в рамките на 5 работни дни.

 

Сподели в социалните мрежи