logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

110 катастрофи на главен път Е-79

110 катастрофи са станали през миналата година на главен път Е-79 на територията на Видинска област. При тежки пътни произшествия по пътя от клас I са загинали трима души и 14 са били ранени, съобщиха от пресцентъра на МВР-Видин.
По данни на сектор „Пътна полиция“ през месеците юли и септември м.г. са регистрирани най-много катастрофи – по 56. Най-малко пътните произшествия са били през месец декември – 21. По една жертва при пътен инцидент е имало през месеците януари, февруари и март, трима са загиналите през месец ноември.
Общо за територията на Видинска област през миналата година са били регистрани 459 пътнотранспортни произшествия с шестима загинали и 76 ранени. Година по-рано, през 2016 г., броят на катастрофите е бил 551 с 15 жертви и 83 ранени, поясняват от „Пътна полиция“, чийто сравнителен анализ сочи намаление на катастрофите, жертвите и ранените.
168 от катастрофите, с пет жертви и 30 ранени, са станали по вина на водачи, шофирали със скорости, надвишаващи максимално допустимите и несъобразени с конкретните пътни и атмосферни условия; 60 пътни инциденти с 11 ранени са възникнали в резултат на отнемане на предимство; навлизане в насрещното движение е довело до 15 произшествия с една жертва и трима пострадали; употребата на алкохол била причина за 14 пътнотранспортни произшествия с едно пострадало лице.
При извършените от пътните полицаи проверки по пътищата в област Видин са установени 19 674 нарушения, за които са съставени 4156 акта и 12 072 глоби.

Сподели в социалните мрежи