logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Млади доброволци – пазители на реда, гостуваха на видинските полицаи

Доброволци-пазители на обществения ред от училището в Ново село гостуваха в Районното полицейско управление във Видин, съобщиха от пресцентъра на МВР в областния град.
Възпитаниците на СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ – Ново село и видински полицаи разговаряха по актуални теми – задачите на служителите на реда, използваните от тях помощни средства, агресията в ежедневието, наркотиците – беда и вреда.
Беседата, организирана от РУ-Видин по инициатива на ръководителя на клуб „Пазители на обществения ред“ Димитър Гърков, е и част от превантивните дейности на местната полиция сред учениците. Гимназистите научиха любопитни детайли от работата на полицейския инспектор и инспекторите от детска педагогическа стая.
Учениците-доброволци и пазители на обществения ред проявиха голям интерес към дискутираните теми, бяха много активни и задаваха въпроси. Те имаха възможност да разгледат и помещението за полицейска закрила на деца в сградата на управлението.
Партньорството между полицията и училището в различни превантивни инициативи е традиционна за област Видин и полезна за двете страни, категорични са униформените.

Сподели в социалните мрежи