logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

В камион с кабели откриха 120 бутилки с водка и уиски

Служители на Митница – Лом, съвместно с полицаи от Граничния полицейски участък във Видин, задържаха 120 бутилки с водка и уиски, укрити в камион с литовска регистрация, превозващ макари с електрически кабели, съобщиха от Агенция „Митници“.
Стоката била засечена в района на Дунав мост 2, където митничари и гранични спрели за проверка товарен автомобил с литовска регистрация, пътуващ от Гърция за Литва. При извършения оглед на ремаркето служителите установили нарушена цялост на товарното помещение, извършена чрез манипулация на пломбажното въже.
Камионът е отклонен за щателна проверка на митническия терминал, при която на различни места, между легално превозвания товар, са открити черни найлонови пликове, съдържащи кашони с уиски и водка. По-голямата част от нелегалния товар е бил укрит в естествени кухини между макари с електрически кабели.
Общото количество на задържания алкохол е 120 бутилки уиски и водка от различни марки. Шофьорът, литовски гражданин, не е представил изискващите се по ЗАДС документи за превоз на акцизни стоки.
Съставен е акт за административно нарушение. Алкохолът е задържан в склад на Митница – Лом.
Сподели в социалните мрежи