logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Предстои да стартират процедурите за отсечката Видин-Ружинци

Това обяви в интервю пред национална медия министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, съобщават от пресцентъра на ведомството. По думите на министъра, тази година стартират обществените поръчки за двата най-тежки участъка от изграждането на цялостния път между Видин и Ботевград. След започналите процедури по трасето Мездра-Ботевград, предстои да стартират и тези за отсечката Видин-Ружинци. Пътят ще бъде с магистрални габарити.
В отговор на журналистически въпрос за изграждането на тунел под Петрохан, което бе едно от исканията на протестиращите жители на Северозападна България, министър Нанков заяви, че кабинетът е предприел конкретни действия.
„Министерският съвет прие решение да подкрепи реализацията на проекта за тунел под прохода „Петрохан“, който ще бъде подготвен за концесия. Предвижда се още през месец май тази година Агенция „Пътна инфраструктура“ да проведе процедура за избор на изпълнител на прединвестиционно проучване за тунелно преминаване през прохода. Ще бъдат проведени всички необходими подготвителни процедури и проектът ще бъде предложен на инвеститори, за да се реализира чрез публично-частно партньорство“, посочва още министърът.
(Снимката е илюстративна)
Сподели в социалните мрежи